Lyse øyeblikk

Jentetreff 2005

Blide Bente, livlige Linda og tankefulle Tone hadde stelt i stand et skikkelig fint jentetreff i helgen. Det er noen sabba damer! Kompetente og positive no-nonsense jenter. Bra jobbet!
Jeg er kjempeglad for at jeg meldte meg på. En hel helg sammen med en så flott gjeng av likesinnete kvinnfolk.
Noen hadde jeg truffet før.
Silje var der, vi hadde truffet hverandre i Haukelandshallen. Flott at hun stilte opp og deilig å høre en bergensk stemme også. Stå på, Silje.
Heidi og jeg begynner jo å bli gamle kjente etterhvert. Kjekt å treffes i Oslo for en gangs skyld, bare synd at hun må trene muttens alene i den teite Askøyhallen der de ikke kan få somlet seg til å ha åpent mer enn annet hvert jubelår. Det er et puslespill å få til et funksjonelt treningsprogram for yrkesaktive småbarnsmødre, men Heidi virker som en passelig innbitt dame så hun finner nok ut av det. Og så har hun jo tiden for seg ..
Noen kjente jeg av omtale.
Jeg så fram til å treffe Inger og da jeg omsider fikk hilse på henne holdt jeg uvilkårlig på å gå ned i et hoffkniks, men jeg klarte å ta meg i det i siste liten. For en idrettskvinne og for en representant for sporten!
De fleste fjesene var ukjente for meg.
Det var jenter fra hele landet, og for en språkinteressert norsklærer var det jo en opplevelse i seg selv å høre alle de ulike sprelske dialektene.
Det var vakre og målbevisste trøndere med et humør som var direkte smittefarlig. Og vakre jenter var det flere av.
Jeg måtte hele tiden smugtitte over på Kuresho som satt der og formelig strålte av skjønnhet og vitalitet sammen med sin allierte klubbvenninne Anita. Så små, nette og KRAFTIGE.
Og Synnøve da, for en holdning! Hadde jeg vært billedkunstner hadde jeg bedt henne stå modell til en skulptur.
Det kunne jo forsåvidt Hilde gjort også, frisøren med den uforskammet flotte magemuskulaturen. Blir man sånn av aerobic?
Apropos frisyre, jeg ble helt fascinert av Anitas artige hårfarge. Er hun lyshåret eller er hun mørk? Lurer på hva som står under “hårfarge” i passet hennes? Og blid til tusen. Finnes det sure styrkeløftere, tro?
Og så trollete Tone, da. Herlighet. “Engasjert” var jo bare fornavnet! Før jeg fikk sukk for meg kom hun viftende med utskrifter av minimumskrav og VM-resultater, og slo om seg med store ord som “stille lag”, “internasjonale stevner”, “veteran-VM”, “nordisk”, “du må jo bare..” Jeg ble helt tommelomsk i hodet. Men jeg må innrømme at veteran-NM i Bergen høres ut som en fristende fremtidsutsikt. For meg er jo det nærmest et internasjonalt stevne!

Og nå er det striskjorte og havrelefse igjen, eller rettere sagt benkpressskjorte og havregryn.
Det ble jo ikke 100% diett i helgen for å si det mildt. Og i dag skal jeg inn i den nye skjorten. Det kommer ikke til å bli noen fornøyelse. Jeg tror jeg må prøve å krisemaksimere med sauna i løpet at dagen, ellers kan det gå helt skeis. Jo før jeg kommer meg ned i 75 igjen jo bedre!

Comments are closed.