Lyse øyeblikk

Den gamle mannen som spurte og sagde

Julen nærmer seg igjen, og med den de gamle julesangene.
Den som begir seg på tur over sjø og land vil før eller siden støte på en gammel mann som spør og graver (eller spør og sager, som vi trodde det betød).
Den han vil vite er hvor du kommer fra. “Hvor hører du vel hjemme?”
Jeg er så heldig å høre hjemme i to land, jeg har to pass og kan kalle meg både nordmann og islending. Men det er ikke egentlig statsborgerskapet han er ute etter!
I sangen skal du svare med et tulleland, og du kan selv velge hvilket. Klappeland, trampeland, hinkeland, hoppeland, gråteland osv. (Prompeland var det alltid en av de morsomme guttene om foreslo på juletrefestene i gamle dager) Skjønner tegningen? Du skal også gjøre bevegelser og lage lyder som illustrerer landet ditt. Mye moro og latter – en klassisk julesang, nærmest helårssang vil jeg si.

Hvis jeg skal velge meg et tulleland som jeg vil høre hjemme i, vet jeg helt hva det skulle være.
Jeg hører hjemme i Takkeland. Alle de som takke kan, de hører hjemme i Takkeland, og der tror jeg det er godt å bo.
Å bo og leve i takknemlighet. Å ha fokus på alt som fins å takke for. Å ikke ta noe som en selvfølge, men vite at selvfølgeligheter er noe du ikke har mistet ennå. Å leite etter det gilde. Å samle på det fine, ikke bare det man lengter etter og ønsker seg, men det som allerede ER her og man har.
Der vil jeg høre hjemme, og det kommer jeg til å svare når den gamle mannen spør.
Jeg hører hjemme i Takkeland 🙂

Comments are closed.