Lyse øyeblikk

Tom Doyle: Drømmer og syner

Jeg fikk denne boken opp i hendene ubedt. Ikke en bok jeg ville plukket opp på eget initiativ.

Den er skrevet av en amerikaner, og hele fortellermåten er amerikansk, noe som i utgangspunktet stryker meg mot hårene. Jeg må tilstå at jeg er fordomsfull. Og at jeg vrir meg litt av klønete uttrykksmåter.
MEN jeg leste den til ende, og innholdet er interessant og slående. Og forfatteren kan tillate seg litt patos – det har han tilstrekkelig etos til. Han kjenner menneskene han snakker om og deres situasjon bedre enn de fleste.
Boken handler om religionsutøvelse i 2022.
Den handler om religionsfrihet og mangel på samme.
Den forteller om hvor farlig det er å bekjenne seg som kristen i enkelte deler av verden.
En problemstilling som angår alle som er opptatt av menneskerettigheter.
Den handler om vekkelse, det merkelige fenomenet som mange kristne har vært vitne til.
Den handler om islam og muslimer som konverterer til kristendommen, med livet som innsats.
Den handler om ulike måter å møte Gud på.
For en ikke-troende må dette se ut som sci-fi. For meg, som har personlige opplevelser å vise til, er det fascinerende og en oppfordring til forbønn for mine trosfeller.
Kristendom er livsfarlig mange steder i verden – det er et alvorlig tankekors.

Comments are closed.