Lyse øyeblikk

Far afield

Susanna Kaysen: Far afield

I serien Eksentriske bøker jeg har lest må jeg nevne Susanna Kaysen: Far afield.
Jeg hadde glemt hva den het og hvem som hadde skrevet den. Da jeg googlet “book about my year in the faroe islands” kom den opp. Og da oppdaget jeg at Susanna Kaysen har skrevet flere bøker. Girl, interrupted bl.a.
Jeg fikk låne boken av Sæunn. Denne må du lese, sa hun. Og hadde rett.
En skikkelig must-read.
Om en ung amerikansk antropologistudent som velger Færøyene som sitt forskningsområde. Som flytter dit og skal leve blant de innfødte. Som møter dem og deres kultur, og møter seg selv og sin egen kultur i døren.
Den er urkomisk, og sann.

Kanskje jeg skulle prøve å skrive bok om mitt antropologiske eksperiment på Island. Jeg har stoff nok.

Comments are closed.