Lyse øyeblikk

Jonathan Harr: The lost painting

Caravaggio_-_Taking_of_Christ_-_DublinUndertittel: The Quest for a Carravaggio Masterpiece.

I 1990 ble et forsvunnet maleri av Caravaggio funnet i Irland av alle steder. Maleriet var kjent fra kopier og skriftlige kilder, men ingen visste hvor originalen befant seg. Boken bygger på faktiske forhold og forteller om de mange menneskene som, hver på sin kant, lette etter maleriet, og hvordan deres mange små detaljfunn til slutt legges sammen og beviser at dette maleriet er fra mesterens hånd.

Boken kan leses som en detektivromen. Den er spennende og levende skrevet. personene trer levende fram, dialogen er naturlig og fører oss videre og det er litt av hvert å lære om kunsthistorie, kunstforskning og konservatoryrket.

Absolutt verdt pengene.
Om maleriet “The taking of Christ” er verdt 80.000.000 euros er en annen sak. Alt er relativt.

Comments are closed.