Lyse øyeblikk

Drive-in Norwegian Style

Amerikanerne vet å gjøre seg livet behagelig. Derfor har de oppfunnet fjernkontrollen. Å kunne gjøre mest mulig uten å måtte reise seg fra stolen ser ut til å være et mål i seg selv for en amerikaner. Og en europeer også for den del. Vi aper jo det meste etter. Jeg har 8 fjernkontroller på mitt stuebord.

Drive-in altmulig har de også. Du kan sitte i bilen og handle, spise, ta ut penger og til og med gifte deg. Jeg tror de har drive-in begravelser også. Og så selvfølgelig drive-in kino. Da vises filmen utendørs på en stor vegg og de unge amerikanerne kan sitte gode og varme inne i bilene sine og spise popcorn, drikke cola og kose seg.

Det er et ganske typisk amerikansk fenomen som ikke har spredt seg så veldig ellers i verden så vidt jeg vet. Det er i alle fall ikke særlig vanlig i Norge. Men i helgen var jeg med på en norsk variant av drive-in kinoen.
Jeg var på Høgtun folkehøgskole blant hundre urspreke ungdommer. Etter høstfesten lørdag kveld, ble vi invitert til utendørs kino. Filmvalget var helt i tråd med utendørstemperaturen, de viste Ice Age.
Men istedenfor å sette seg inn i gode oppvarmete biler, dro ungdommene inn og hentet soveposene sine og kledde seg i ullundertøy, luer, votter, skjerf og boblejakker. Bredte ut liggunderlagene sine, krøp hutrende ned i soveposene og la seg til rette på marken.
Ut på kino – aldri sur!
Da jeg stod opp klokken 8 morgenen etter og så ut vinduet, lå de der ennå. Dusinvis av unge mennesker i soveposer strødd over hele marken som rekved.
Þetta er ungt og leikur sér!

Comments are closed.