Lyse øyeblikk

Klagemur

Leave a comment

Alle har bruk for å beklage seg av og til, få utløp for frustrasjon og syte. Da er det greit å ha venner man stoler på, som gidder å lytte, som tar syting for det det er og kanskje kommer med noen motforestillinger. Av og til. Av og til. Ikke stadig vekk.

Noen ganger synes jeg det er ok å stille opp og la venner få bruke meg som punchbag eller søppelkurv. Noen ganger kan jeg bidra med motforestillinger eller trøst. Noen ganger, men ikke stadig vekk.

Hvis noen gjentatt vil ha meg med på noe som ikke er oppbyggelig, hvis noen til stadighet vil få utløp for sine innestengte frustrasjoner ved å gå løs på meg, kan jeg velge å ta et skritt tilbake og avstå fra å delta.
Det er lov å si – jeg har ikke lyst til å snakke om dette nå.
Det er lov å si – hvis du trenger utløp for dårlig humør og frustrasjon må du gå et annet sted.
Det er lov å si – dette angår ikke meg, ta det opp med rette vedkommende.
Finn en annen klagemur.  Ikke ødelegg min dag.

Leave a Reply