Lyse øyeblikk

Jojo Moyes: Et helt halvt år

4125416412_5105255aThe Intouchables møter The Bucket list møter Educating Rita møter Love Story – for å vise til filmens verden.

Boken handler om store ting. Døden og kjærleiken. Eller kanskje om Livet, sett med dødens og kjærleikens øyne.

Hva betyr det:

– jeg kan ikke leve lenger / jeg vil ikke leve lenger.
– jeg kan ikke leve uten deg / jeg vil ikke leve uten deg.

Det første spørsmålet kan jeg ikke svare på. Det er for fjernt fra min virkelighet.

Det andre vet jeg litt om. “Jeg kan ikke leve uten deg” betyr ikke at jeg må være sammen med deg døgnet rundt, eller i det hele tatt for den del. Du kan godt være en viktig del av mitt liv selv om vi aldri møtes. Bare jeg vet at du er der. Bare jeg vet at du har tro på meg. Da kan jeg leve – og du er en del av det livet.

Døden skjerper oss i møtet med livet. Kjærleiken skjerper oss i møtet med livet. Den inspirerer oss til å leve.

Sånn må det være.

Det er en fin bok. Litt mange ord. Litt forutsigbar, but what the hell …

Comments are closed.