Lyse øyeblikk

Eksistensiell beredskap

Jeg hører alltid morgenandakten på NRK P1.
Helst på sengen, så jeg ikke står opp med det gale beinet først. Jeg får med meg Fadervår, Velsignelsen og kloke ord i hverdagen. Alt på fem minutter.
Ofte treffer ordene midt i blinken, det er gjerne sånn med Guds ord. Det har en tendens til å treffe der du ønsker det minst, men trenger det mest; stille de spørsmålene du selv ikke stiller, men trenger å finne svar på.
Det er kloke mennesker som fører ordet, stort sett. De pleier å trøste meg, inspirere meg, provosere meg og få meg til å tenke. Vekke meg – både fysisk og åndelig. Gi meg noe å tygge på på veg til jobb og ofte langt inn i dagen.
De hjelper meg å opprettholde min eksistensielle beredskap, som dagens andaktsholder, Sunneva Gylver, så treffende ordla seg.

Anbefales!
http://www.nrk.no/andakten/

Comments are closed.