Lyse øyeblikk

Budo og fitness gym, Vasa.

Jeg fant det.
Det lå i andre etasje. Trappen opp var smal og mørk og tvilsom.
Men resepsjonisten på det eksklusive hotellet hadde jo anbefalt det, så det kunne vel ikke være så ille.
Jeg måtte gjennom en glassdør som var dekket av plakater. Bak en høy disk satt en ung mann uten hår i ettersittende T-skjorte og snakket i mobiltelefon . Han hadde ring i øret og dramatiske tatoveringer på massive underarmer. Jeg er kommet til rett sted, tenkte jeg tilfreds. Ingen tvil.
Gymmet holdt til i noe som så ut til å være en vanlig leilighet med et utall rom i standard familiestørrelse. Dørene var tatt ut, så det var grei passasje. Alle rommene var fullpakket av apparater og vekter på kryss og tvers. Et tjuetalls ungdommelige menn holdt på. Bak en lukket dør lød det hard musikk og en kvinnestemme som ropte på finsk: yksi-kaksi-kolme. Dunk-dunk i gulvet. Jentene hadde aerobictime. Typisk. Som vanlig menget jeg meg med guttene. Lett knebøy og rygg stod på programmet.
Et velbrukt stativ stod lengst inne i den borterste kroken. Her var det bare å senke stativet og laste på og sette igang. Jeg følte meg på hjemmebane.
– – – – – – –
Det gikk i døren.
Den unge mannen så opp. En godt voksen kvinne i oransje ullkåpe stod foran han og så seg usikkert rundt. Hun rakk såvidt opp til disken. Han kastet et blikk på klokken. Halv ni. Da han tok kvinnen nærmere i øyesyn, så han at hun var i god stand. Den oransje kåpen strammet over brystet. men han merket seg at hun ikke var andpusten etter den bratte trappen.”Moi”, sa han og la fra seg mobiltelefonen. “Hei”, sa hun og tok et skritt nærmere. Hun så på han gjennom små brilleglass. “Går det an å få kjøpt en enkelt time?” Hun hadde en dialekt han ikke kjente. “Ja,” sa han og bladde opp et informasjonsark. “Det koster 7 euro.” Hun betalte med en femtilapp.
Da hun hadde fått vekslepengene, forsvant hun inn i garderoben, og et øyblikk etter kom hun ut igjen med en vannflaske i hånden og et målbevisst uttrykk i ansiktet. Hun skuttet på skuldrene og forsvant inn i det borterste rommet. Den unge mannen reiste seg fra krakken og ruslet etter. Han begynte å rydde i opp i skivene ved smithmaskinen mens han holdt øye med henne. Han kunne se at hun gikk løs på knebøystativet borte i kroken. Det så ut som om hun visste hva hun holdt på med. Han oppdaget at han ikke var den eneste som var nysgjerrig.  De andre hadde satt ned tempoet og kastet stjålne blikk i speilet. Middelaldrende damer i knebøystativet var ikke noe vanlig syn tidlig på morgenkvisten.

Comments are closed.