Lyse øyeblikk

Jørn Lier Horst: Vinterstengt

Gyldendal_Horst_vinterstengt_v1

Jeg har ikke lest denne forfatteren før. Klassisk skandinavisk krim med fokus på politiet og én politimann spesielt. Wisting. Han begynner jo til og med med W. Temmelig Wallander, spør du meg. Men litt sunnere både utenpå og inni.
Vi har med det meste: heleri, ran, narkotiasmugling, kjendis-Tv-ri, kriminelle østeuropéere, den erfarne etterforskeren bekymret for sin datter og hennes tvilsomme kjæreste, den uerfarne, men entusiastiske nykommeren, den innpåslitne pressen – som i denne boken ses med positive øyne, litt åkking over verdens urettferdighet. Regn, tåke, våte trær og traurig natur. Og fugler som faller fra himmelen.

Velskrevet. Med stor innsikt i politiarbeid. Det skulle også bare mangle, Horst er politimann så vidt jeg forstår.
Men jeg har en følelse av at jeg har lest den før, i en annen og bedre versjon. Jeg forble ufenget.

Comments are closed.