Lyse øyeblikk

John Grisham: The Last Juror

jurorI denne boken er Grisham tilbake i Clanton, Mississippi og forteller om perioden 1970-1979 sett gjennom øynene til en innflytter. Willie Traynor, 23 år, flytter dit og kjøper den konkursslåtte lokalavisen med penger fra bestemor. Gjennom sitt arbeid som journalist får han kjennskap til lokale personligheter og skikker, hjemmebrent, sladder og fordommer.  Så skjer det jo et mord. Og vi får en lang og spennende rettsak – ingen kan skrive så bra om juridiske spissfindigheter som Grisham. Hvis det da ikke skulle være forfatteren av Njáls saga.

Grisham er en fantastisk bra forteller. Det er så elegant skrevet.
På tross av mord, voldtekt, bombeattentat, ulykker og død er dette ikke en thriller. Det jeg sitter igjen med er fortellingen om livet i en liten amerikansk sørstatsby under Nixon-Ford-Carter.

Comments are closed.