Lyse øyeblikk

Vaasa

Jeg har vært en del ute og flydd i det siste. Nå er jeg i Vaasa/Wasa i østerbotten. En finsk/svensk by. Jeg fløy over Bergen via Arlanda.
Hver gang jeg flyr inn over norskekysten slår det meg at Bjørnstjerne virkelig var inne på det. Furet og værbitt er akkurat det det er.
Jeg fløy videre over Sverige, og der var det ikke furet og værbitt. Mer udefinerbart.
Å fly inn over Vaasa er all right. De har en merkelig byggeskikk her. Ute på åkrene har de bygd løer. Hver åker og hver eng sin løe. Det ser litt rart ut. Midt ute i hver store åker står det en enslig løe uten forbindelse med omverdenen forøvrig. De er ikke i bruk lenger, forteller Petra, men de får stå fordi de er en del av byggetradisjonen her.

Vi hadde møte i går med Marjo og Elisabet og Mats fra Vaasa øvningsskole. Vi skal igang med et elevsamarbeid i vår. http://norden.pbwiki.com
Det blir spennende.

Vi har vært på middag hos Petra og ute og spist i går. Erika dro til Sverige i morges, men jeg skal være her til mandag. Det blir rolig og fredelig og forhåpentligvis får jeg gjort litt. I dag er det allehelgon, helligdag og alt er stengt. Men gymmet er åpent. Det snør ute, så jeg får vel ta meg en spasertur, en tur i gymmet og kanskje en sauna. Jeg glemte riktignok badedrakten min hjemme, men det gjør kanskje ingenting?

Comments are closed.